Το λουκάνικο του πάνα.

Το λουκάνικο του πάνα.
Καλή όρεξη!
Καλωσήρθατε στο Υβρεολόγιον.

Το blog αυτό είναι η online εκδοχή του μαθήματος της "Υβρεολογίας" που διδάσκεται στο τμήμα Υβριστικών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν είναι και η πιο κόσμια, οπότε κλείστε το ένα μάτι και προχωρήστε στα άδυτα μιας υπέροχης τέχνης.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

[Spice up your βρισιές] Οι τελευταίες τάσεις τις μόδας στο γαμοσταυρίδι















Γειά σας,
σας γλυκοφιλώ με γλώσσα,

Θα είμαι σύντομος αυτή τη φορά, καλά μου τέκνα, αφού θα σας παρουσιάσω τις τελευταίες τάσεις τις μόδας στις βρισιές, κατευθείαν απο θεσσαλονίκη.

Λοιπόν, η μόδα προστάζει να αλλάζετε λίγο τις βαρετές και συνηθισμένες πια ύβρεις που χρησιμοποιεί ακόμη και το τελευταίο τσιγγανάκι όταν πουλάει χαρτομάντιλα στα κακόφημα καφέ της λεωφόρου Νίκης. Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας και στην κοινωνία μια χάρη και ακολουθήστε τις συμβουλές μου.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Πούστης. Μία βρισιά με δύναμη, με πάθος, με ειρμό, με νόημα. Σαν την coca cola, πάει με όλα. Ακόμη όμως και ο θεός των βρισιών επιδέχεται αλλαγές. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα και να κάνουμε και το εφέ μας ρε γαμώτο στο επόμενο πάρτυ που θα πάμε;
... Προσοχή... Η λέξη είναι: Πόστης! Ναι, αυτό το "ο" μόνο του κάνει όλη τη δουλειά! Δοκιμάστε να το προφέρετε. Αισθανθείτε τη ροή των γραμμάτων στην γλώσσα σας. Την απαλή υφή και τη φρουτώδη γεύση της νέας αυτής βρισιάς! Πόστης...
Και εάν θέλετε να τολμάτε ακόμη και τα πιό γαμάτα πράγματα, πείτε απλά: Ποστάρα!

Άλλο παράδειγμα; Μια απο τις λέξεις που σας έχω αναλύσει σε παλαιότερο post. Το αγαπητό σε όλους "Πουτσοσκάμπιλο", μπορεί με απλό τρόπο να γίνει "Πιτσοσκάμπιλο"! Ναι, θέλει φαντασία.

Ελπίζω να μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μου το πάθος μου για το μαγευτικό κόσμο της βρισιάς.

Φυσικά, αυτό το κολπάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες... βαρετές πια βρισιές. Πείτε πως σας κερατώνει η γκόμενα και την πιάνετε στα πράσα αγκαλιά με τον γκόμενο της μέσα σε ένα μπαρ. Απλά φωνάξτε: ΠΟΤΑΝΑ!

Καλή χρονιά,
Επίτιμος Καθηγητής Υβρεολογίας ΑΠΘ.
Π. Α.

1 σχόλιο:

Σφυριλάτης είπε...

epidi fainesai k gamo t arxidia kai to malakoblogaki s pswloleei an gustareis kane link to authairetoi.wordpress.com
sa foititoni pu eimai tha voithuse h parusia kathigitu