Το λουκάνικο του πάνα.

Το λουκάνικο του πάνα.
Καλή όρεξη!
Καλωσήρθατε στο Υβρεολόγιον.

Το blog αυτό είναι η online εκδοχή του μαθήματος της "Υβρεολογίας" που διδάσκεται στο τμήμα Υβριστικών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν είναι και η πιο κόσμια, οπότε κλείστε το ένα μάτι και προχωρήστε στα άδυτα μιας υπέροχης τέχνης.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

[Λέξεις χαρακτηρισμού σχετικά με την ομορφιά η μη μιας γυναίκας]

Αγαπητοί μαθητές,


η υπέροχη τέχνη του βρισιδιού περιλαμβάνει και τεχνικές έντονης και συναισθηματικής κριτικής της ωραιότητας η μή. Στην περίπτωση της γυναίκας οι γνώμες πολλές φορές δυίστανται, γι' αυτό και η αντρική πλειονότητα εξασκεί το κοσμητικό της ταλέντο (φυσικά όχι ως διακοσμητές κήπου) και στολίζει με ταλέντο και προσοχή της ιδιαιτερότητες του εκάστοτε θηλυκού θύματος.


Για να αρχίσουμε θα αναφέρουμε τις δύο γενικές κατηγορίες, του ωραίου και άσχημου, αντίστοιχα:


ΜΟΥΝΑΡΑ και ΜΠΑΖΟ.


Το μουνάρα είναι μια γενική έκφραση που περιγράφει μια εκπληκτική σε αναλογίες και sex appeal γυναίκα, ενώ το μπάζο είναι η έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την άσχημη γυναίκα που δεν μπορεί να σταυρώσει γκόμενο ακόμη και γυμνή, με ανοιχτά τα πόδια και σκυμμένη μπρούμυτα στον Βαρδάρη, 2 η ώρα τα μεσάνυχτα (προαιρετικά με ταμπελίτσα: “ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΖΟ, ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΖΑΜΠΑ”).


Φυσικά οι δύο αυτές λέξεις είναι γενικεύσεις. Στο μάθημα αυτό θα επεκταθούμε σε συνδυασμούς των παραπάνω αυτών λέξεων και σε υποκατηγορίες τους.


Το μουνάκι είναι υποκοριστικό του μουνιού και χαρακτηρίζει την ωραία αλλά κοινή γκόμενα. Το μουνί στην αρχική του μορφή δείχνει θαυμασμό όταν έχει την έννοια της “ωραίας γκόμενας” [π.χ. Πω, πω ένα μουνί!]. Η υπερθετική έννοια συνοδεύεται απο τον υπερθετικό βαθμό, το μουνάρα δηλαδή.


Υπάρχουν επίσης οι λέξεις: μουνίτσα, μουνοειδές, μουνόμουνο, μούνος.


Το μικρό μπάζο, το μπάζο δηλαδή που δεν κάνει ούτε καν ως άσχημη εντύπωση, ονομάζεται μπαζάκι. Η αποδέκτρια του μπαζάκι θεωρείται ανάξια ακόμη και του αρνητικού σχολιασμού. Το μπάζο είναι η γενικώς άσχημη, μια πολύ γενική έννοια που χρωματίζεται απο τον εκάστοτε τόνο της φωνής του υβριστή. Όταν όμως φτάνουμε σε απροχώρητο μπαζιλίκι, αγαπητοί μου υβριστές, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε με υπερθετικούς βαθμούς, μπαζάρα δηλαδή (ή και υπέρ-μπαζο).


Η βρισιά μπάζο συνοδεύεται απο πολλά ευφάνταστα συνθετικά.


Μπαζοκουβέρτα – Πολύ ωραία βρισιά, με χιούμορ και συναίσθημα

Σκατόμπαζο – Κλασσική έκφραση, διαχρονική επίδραση

Μπαζόφατσα – Επικεντρώνεται στην ασχήμια του προσώπου

Μουνόμπαζο – Μια λέξη που συνδυάζει το ΜΟΥΝΙ και το ΜΠΑΖΟ


Υπάρχουν επίσης πολλές βρισιές για χρήση σε κριτική εμφάνισης. Ας δούμε μερικές:


Ασχημόχτιστη – Υπάρχει και το αρσενικό ασχημόχτιστος. Χρησιμοποιείται σε γενικά άσχημους.

Έκτρωμα Σιλικόνης – Ευφάνταστος συνδυασμός. Λίγο αφηρημένο, αλλά κάνει εντύπωση.

Τερατογένεση – Κλασσικό, με ισχυρή επίδραση αφού φέρνει στο μυαλό τις απαίσιες τερατογενέσεις. Ιδιαίτερα ταιριαστό σε μπάζοκουβέρτες που προσπαθούν να το παίξουν γκόμενες και ντύνονται με κολλητές μπλούζες απο όπου προεξέχουν οι πατσάδες της κοιλιάς και οι τρίχες του αφαλού τους.

Ορκ – Μοντέρνα ξενόφερτη έκφραση, προερχόμενη απο τον φανταστικό κόσμο του Τόλκιεν. Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι δείτε τον “Άρχοντα των Δακτυλιδιών”. Σιγούρα τα Όρκ θα σας θυμίσουν πολλούς γνωστούς σας.

Κώλος Μαϊμούς – Αναφέρεται περισσότερο στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Κήτος – Απευθύνεται σε χοντρά άτομα, περιπτώσεις που φοβάσαι μήπως σκάσουν. Πληροφοριακά, κήτη είναι οι φάλαινες.

Τόφαλος – Χρήση σε περιπτώσεις άκρατου πάχους.

Ανάποδο Γαμώτο – Ολίγον abstract έκφραση που χρησιμοποιείται όπως στο ακόλουθο παράδειγμα: «Πως είσαι έτσι ρε; Σαν ανάποδο γαμώτο

Για τον πούτσο καβάλα – Μια υπέροχη φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιστάσεις, π.χ. Σε γάμους, βαφτίσια και εμφυλίους πολέμους.


Αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Να σας υπενθυμίσω, αγαπητοί μου μαθητές, πως εαν σας αρέσει το μάθημά μας καλό θα ήταν να διαδώσετε το link προς το υπέροχο, ευγενικό και ισορροπημένο αυτό blog.


Οι πρώτοι 100.00.000 που θα διαδώσουν το link θα κερδίσουν 10 πόντους σε μήκος ψωλής. Γι' αυτό μην αργείτε! Μεγαλώστε την πούτσα σας στέλνοντας την διεύθυνση του blog μας παντού. Και για τις γυναίκες θα μεγαλώσουν τα βυζιά τους.


Με εκτίμηση,

ο πανέμορφος και πολύ μάγκας

Επίτιμος Καθηγητής Υβρεολογίας,

Π. Α.

2 σχόλια:

αμμος είπε...

Αγαπητέ Π.Α. επειδή είμαι ήδη αρκετά προικισμένος, θα περιμένω τα πρώτα 100.000.00 λινκ προς το μπλογκ σας, για να σας λινκάρω. Αυτά τα επιπλέον δέκα εκατοστά φοβάμαι ότι μόνο προβλήματα έχουν να μου δημιουργήσουν.

Και πέρα από τις μαλακίες, ως concept blog είναι εξαιρετικά έξυπνη ιδέα, μακάρι να το συνεχίσεις. Καλή δύναμη και χρόνια πολλά!

A. Π. είπε...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κύριε... Άμμε... Αλλά σας διαβεβαιώνω πως (όσο αφορά την πούτσα) κάλιο δέκα και στον πούτσο... (your εξυπνάδα here!).

Π. Α.