Το λουκάνικο του πάνα.

Το λουκάνικο του πάνα.
Καλή όρεξη!
Καλωσήρθατε στο Υβρεολόγιον.

Το blog αυτό είναι η online εκδοχή του μαθήματος της "Υβρεολογίας" που διδάσκεται στο τμήμα Υβριστικών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν είναι και η πιο κόσμια, οπότε κλείστε το ένα μάτι και προχωρήστε στα άδυτα μιας υπέροχης τέχνης.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

[Η Τσιμπουκλόβια]

Η Τσιμπουκλόβια=η πεοθηλάζουσα, η πιπαδόρα

«Τσίμπα δυο αρχίδια, μωρή τσιμπουκλόβια

«Κοίτα πως κουνιέται η τσιμπουκλόβια»


Σύνθετη βρισιά, αποτελούμενη απο το τσιμπούκι=ο πεοθηλασμός, η πίπα και το βίος=η ζωή. Φυσικά αναφέρεται σε θηλυκά πρόσωπα, τα οποία απολαμβάνουν και κατέχουν την τέχνη του πεοθηλασμού. Υπάρχει και η κρυφοτσιμπουκλόβια, αντίστοιχο του κρυφοπουτανίτσα για το πουτάνα. Η βρισιά αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεμονομένες περιπτώσεις και ως κομπλιμέντο, όπως για παράδειγμα στην ξανθιά, χαζή πουτανίτσα που γαμάτε, τη στιγμή που σας κάνει πίπα, με τον τρόπο: «Τσιμπουκλόβιά μου εσύ! (με αγαπησιάρικο τόνο)».


Σημειώσατε ακόμη: η πιπαδώρα, η γλείφτρα, η ψωλορούφα, το βαθύ λαρύγγι.


Με εκτίμηση,

Επίτιμος Καθηγητής Υβρεολογίας

Π. Α.


*Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, η συχνότητα των post θα είναι περίπου 1/εβδομάδα. Φυσικά, αυτό θα είναι σχετικά προσωρινό.

2 σχόλια:

αμμος είπε...

Ο επιστημονικός χαρακτήρας του μπλογκ αυτού νομίζω πως επιτρέπει την κατάθεση διαφορετικής άποψης, χωρίς να θεωρηθεί αγένεια προς τον αξιότιμο οικοδεσπότη. Τρεις επισημάνσεις έχω να κάνω κύριε καθηγητά:
α) παραλείπετε να αναφέρετε το σχεδόν ομόηχο «τσιμπουκόβια»
β) ίσως και να παρετυμολογείτε τη λέξη. Η παρουσία του –λ- δείχνει πιθανή σύνθεση από το «τσιμπουκλού» και την κατάληξη «-όβια».
γ) θα ήταν καλό, ως γνήσιο τέκνον του Α.Π.Θ. να ακολουθείτε τις συμβάσεις του αντισεξιστικού λόγου και να γράφετε «ο τσιμπουκλόβιος/η τσιμπουκλόβια». Αν πιστέψουμε τις στατιστικές, και εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην το κάνω, τουλάχιστον 10% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλο, οπότε νομιμοποιούμαστε να υποθέσουμε πως ακολουθεί και τέτοιες πρακτικές στη σεξουαλική του ζωή.

A. Π. είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη χώμα... ε... αμμος,

τα comments σου είναι απολύτως ευπρόσδεκτα.

Κατ' αρχάς, το τσιμπουκόβια δεν είναι τόσο εύηχο όσο το αριστούργημα τσιμπουκΛόβια (στο οποίο κυλάει η γλώσσα). Για την ετυμολογία είμαι σίγουρος. Μην ξεχνάτε, ο Μπαμπινιώτης μου κάνει πίπες όταν ξεκουράζομαι.

Ακόμη, δεν αναφέρθηκα σε ομοφυλόφιλους αποδέκτες μόνο και μόνο για να μην θίξω τα αντιρατσιστικά αισθήματα των αγαπητών μαθητών.

Σας ευχαριστώ,
Π.Α.